Vragen

Kunnen huurders ook meedoen?

Jazeker! Huurders zijn voor aanpassingen aan hun woning weliswaar afhankelijk van Actium, maar ze kunnen verder meedoen aan acties, aan collectieve zonnedaken en ze kunnen meepraten over hun leefomgeving. En omdat Actium deel uitmaakt van het platform zullen ze zeker gehoord worden.

Wat doen we apart en wat samen?

In principe bent u gewoon eigen baas. U kunt zelf bepalen wat u zelf wilt doen of eventueel met anderen samen. Samenwerken heeft als voordeel dat er meer kennis opgebouwd wordt over keuze van bijvoorbeeld materialen, en samen een bedrijf inhuren kan tot financieel voordeel leiden. Houdt dus ogen en oren open!

Moet ik ergens lid van zijn?

Nee hoor, iedereen mag zo meedoen. Mocht er bijvoorbeeld een collectief zonnedak komen op termijn en u wilt daaraan meedoen, dan zult u wel lid moeten worden van dat collectief. Daarover komt meer informatie als we met collectieve voorzieningen starten.

Wat kost het?

Het kost u niks om mee te doen. U zult er veel kennis op kunnen doen over uw woningen en de mogelijkheden om uw woning te verbeteren. Tevens kunt u meepraten over uw woonomgeving en proberen zaken aangepast te krijgen die wat u betreft anders moeten. Investeringen in uw woning betaalt u zelf. Wij helpen u wel mee met het bepalen van welke maatregelen het meest voordelig en geschikt zijn en met het uitzoeken van financiering en subsidies.

Waarom doen jullie dit project?

Het besparen van energie en het overschakelen op een duurzame energievoorziening gaat ons allemaal aan, maar het is niet ieder voor zich. De gemeente en Energiecoƶperatie Noordseveld hebben daarom het initiatief genomen voor een buurtaanpak. We denken dat de buurt Norg-west een mooie eenheid vormt om samen aan de slag te gaan. Dit project vormt samen met Roderwolde de start van de buurtaanpak. We kiezen voor een integrale aanpak. Dus ook de woonomgeving wordt meegenomen en iedereen mag meedoen, en moet ook mee kunnen doen. We willen zoveel mogelijk mensen op weg helpen en meehelpen bij het energiezuiniger en comfortabeler maken van hun woning, zodat ze straks zijn voorbereid op de stijgende energieprijzen en het eind van het aardgastijdperk.