VISIE als achtergrond van het schetsontwerp

Bureau LAOS heeft een analyse gemaakt van de buurt en daarin zoveel mogelijk bewonerswensen meegenomen. Dit is hun visie:

  • De openbare ruimte van Norg West is groen van karakter en heeft een sterke relatie met het omliggende landschap.
  • Door een hiërarchie in straten en groenstructuren draagt het ontwerp draagt bij aan de herkenbaarheid en oriëntatie in de wijk.
  • De openbare ruimte biedt voldoende ruimte aan parkeren, spelen en ontmoeten.
  • Een bijzondere eigenschap is de afvoer van regenwater die zichtbaar wordt in de openbare ruimte, en de omliggende groengebieden.
  • Buurtplekken hebben een eigen sfeer die past bij het gebruik en de voorkeuren van de direct omwonenden. Het worden echte speel- en ontmoetingsplekken voor de buurt.
  • De dorpsranden bieden ruimte voor spelen en recreatie, mogelijk in combinatie met regenwaterbuffer.

Bij de inrichting en materialisatie is veel aandacht voor duurzaamheid en biodiversiteit. Waar mogelijk worden erfafscheidingen vervangen door hagen of klimop waardoor het uiterlijk van de wijk verbetert. Snippergroen dat geen meerwaarde heeft voor de wijk kan uitgegeven worden aan bewoners of ter adoptie worden aangeboden.

REAGEREN?

Heeft u opmerkingen, ideeën of aanvullingen voor het schetsontwerp? Dan kunt u naar een van de schetssessies komen of schriftelijk reageren. Schriftelijke reacties met als onderwerp “Schetsplan Norg” kunnen worden toegezonden aan de gemeente Noordenveld:

Mailen naar: duurzaam@noordenveld.nl

Per post (geen postzegel nodig) naar: Gemeente Noordenveld, t.a.v. dhr. J. Lobbezoo, Antwoordnummer 2, 9300 XA Roden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *