Denkt u mee met de gemeente in de aanpak van wateroverlast in Norg?

“Kan Norg straks wel een hevige regenbui aan”. Dat was vorig jaar de kop van een artikel op de website van RTV Drenthe. De week ervoor stonden de straten opnieuw blank na een regenbui.

In de toekomst worden de buien eerder heftiger dan minder. Daarom moeten we er zo snel mogelijk wat aan doen.

Open inloop op 18 mei van 10 tot 12 en van 2 tot 4 grasveld Entinge

Bij de Entinge ligt een voor Norg belangrijk waterbassin. Van nature loopt het water vanuit het centrum van Norg deze kant op. De gemeente ziet mogelijkheden om op dit terrein de waterafvoer uit te breiden en te verbeteren.

Uitleg en mogelijke oplossingen

De gemeente wil graag in gesprek met u over de aanpak. Daarom organiseren we op 18 mei een tentbijeenkomst. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven over de werking van het waterbassin en te vertellen over mogelijke oplossingen.  

Verzamelen ideeën van bewoners

In 2019 moet de gemeente aan de slag met de aanpak van de wateroverlast. U kunt ons daarbij helpen. Misschien ziet u andere mogelijkheden voor aanpassingen van het terrein bij Entinge. Of heeft u heel andere oplossingen in gedachten. Dit mag ook gaan over een andere plek in Norg. Alle inbreng is welkom. Al uw ideeën voor de aanpak kunt u op 18 mei kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *