Woningonderzoek

Onze energie-adviseur Anita Speelman is gestart met het woningonderzoek. Ze is begonnen te kijken naar de samenstelling van het woningbestand in Norg-west. Wat direct opvalt is dat de buurt vooral bestaat uit 6 min of meer gelijke woningtypen, en 11 vrijstaande woningen.

Voor een energie-advies onderzoekt Anita een woning van binnen en van buiten. Ze kijkt naar alle onderdelen zoals vloeren, muren, glastype, dak en installaties. Daarbij brengt ze de mogelijkheden van isolatie en verduurzaming in beeld en maakt ze een berekening van kosten en opbrengsten per maatregel. Zij heeft dit gedaan voor de 6 woningtypen. Zo ontstaat een totaalbeeld en een routekaart naar energieneutraal wonen.

Over de aanpak van het woningonderzoek is het platform nog aan het nadenken. Het uitgangspunt van Mooie Buurt hè is een clustergewijze aanpak. Daarbij clusteren we of per woningtype of per type maatregel (bv vloer isoleren). Hier zullen we u nader over informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *